2021 Yılı Toplum Çalışmalarımız

1) Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN'ın, Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine 14 Ocak 2021 tarihinde vermiş olduğu "Şiddet" başlıklı seminere ait haber için lütfen tıklayınız.

 

2) Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de proje ortağı olarak katkı verdiği “Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW)” ve “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin (İstanbul Sözleşmesi)Yaygınlaştırılması” Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir. KADAUM bu projede platform üyesi olarak yer almaktadır.

 

3) Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) tarafından yürütülen "Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi Faz 2" projesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. KADAUM bu projede platform üyesi olarak yer almaktadır. 

 

4) Merkez Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN, Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Müge KANTAR DAVRAN, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu AVCIBAY VURGEÇ ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Hatice YAZGAN'ın; CEİD Mikro Proje kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldiği 22 Şubat 2021 tarihli toplantının haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

5) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında KADAUM tarafından 8 Mart 2021 tarihinde "Akademi'de KADIN" paneli düzenlenmiştir. "Akademi'de KADIN" paneline ait detaylı haber için lütfen tıklayınız. 

 

6) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında Ç.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Kadın İyileştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN'ın da konuşmacı olarak yer aldığı "Kadın ve Pandemi" Paneline ait detaylı haber için lütfen tıklayınız. 

 

7) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği tarafından gerçekleştirilen ve KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN'ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere ait detaylı haber için lütfen tıklayınız. 

 

8)  Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) yürütütülen "Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Projesi" Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi tarafından finanse edilmektedir. KADAUM bu projeye iştirakçi olarak katılım sağlamaktadır. 

 

9) Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi tarafından 9 Temmuz 2021 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenen "Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Üniversiteler Arası XVIII. Çalıştay"ına KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ve KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay KARACAN katılım sağlamışlardır. 

 

10) CEİD - ADANA YEİP (Yerel Eşitlik İzleme Platformu) tarafından 18 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen aylık genel toplantıya KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay KARACAN katılım sağlamıştır.

 

11) Sosyal Fabrika Derneği tarafından 18 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen "Sosyal Medya Eğitimi"ne KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay KARACAN katılım sağlamıştır.

 

12)  Adana Valisi Süleyman ELBAN başkanlığında 1 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısına"; KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN katılım sağlamıştır. Toplantı ile ilgili bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

 

13) Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) tarafından 6 Ekim 2021 - 7 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenen "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Planlama Atölyesine" KADAUM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu AVCIBAY VURGEÇ ve KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay KARACAN katılım sağlamıştır. Atölye çalışması ile ilgili bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

 

14) "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü" kapsamında Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesine bağlı Radyo Üniversite, KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN gerçekleştirdiği röportaja ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

15) “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesinin Adana İli Tanıtım Toplantısı ile ilgili bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.   

 

16)  Adana Valisi Sayın Süleyman ELBAN başkanlığında   ‘’ADANA İL EYLEM PLANI 2022-2025’’  ile ilgili  22 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen "KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE IV. ULUSAL PLANI YERLEŞTİRME ÇALIŞTAYI"na KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN katılım sağlamıştır. 

 

17) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ceyhan Belediyesi tarafından 23 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen ve KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN'ın, KADAUM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Müge KANTAR DAVRAN'ın, KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nüket ELPEZE ERGEÇ'in ve KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay KARACAN'ın konuşmacı olarak yer aldığı  "Kadına Yönelik Şiddet" paneli ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

 

18) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele kapsamında Günü 25 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen "Adana'da Kadın Olmak Paneli ve Çalıştay" ile ilgili haberin detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

 

19) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Türk Ü niversiteli Kadınlar Birliği tarafından 29 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen ve KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ile KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nüket ELPEZE ERGEÇ'in konuşmacı olarak yer aldığı "Şiddetin Önlenmesinde Yasalar, Kurumlar ve Dilin Önemi" paneli ile ilgili bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

20) Türkiye'de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi Faz II "Yeniden Yüz Yüze: Proje Ara Dönem Buluşması" 7 Aralık 2021 Çarşamba günü gerçekleştirildi. KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay KARACAN'ın katılım sağladığı toplantı ile ilgili bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

 

21)  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği bakım personeline ve kız çocuklarına yönelik düzenlenen eğitim programının ilk ayağında KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ile KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nüket ELPEZE ERGEÇ katılım sağlayarak; "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" ve "Dijital Şiddet" konularında bilgilendirme yaptılar. Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili detaylı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.