2016 Yılı Toplum Çalışmalarımız

 

  •  02 Mart 2016 Çarşamba 09:30-16:30 arası Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonunda Çukurova Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Adana kadın milletvekilleri, mülki ve yerel idare, kent konseyleri, üniversite ve STÖ temsilcilerinden 40 kadar katılımcının yer aldığı “Suriyeli Sığınmacı Kadın ve Çocukların Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenledi. Moderatörlüğü KADAUM Müdürü Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ ve Prof. Dr. Adnan Gümüş yaptı.  

  

  • 8 Mart 2016 Salı Ç. Ü. Mithat Özsan Amfisinde; Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Tuncay ÖZGÜNEN’in yaptığı, Konuşmacı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nebahat GÖÇERİ’nin katıldığı, “Epistemolojik Açıdan Feminizm ve Teoloji” konu başlıklı konferans ve Besyo’dan Öğr. Gör. İrem KAVASOĞLU, Erol GÜNCEK ve BESYO Öğrencileri’nin düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı dans gösterisi gerçekleştirildi.     
  •  Merkez etkinliği olarak 3 Mayıs 2016 günü “Demokrasi, Katılımcılık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Avrupa ve Göç” başlıklı bir çalıştay yapıldı, toplantıya yabancı konuk olarak Finlandiya eski milletvekili ve MLL Başkanı Janina Andersson, MLL uzmanı Serap Kütük ve Almanya’dan TUDEV Başkanı Gül Ditsch’in katıldı.     

 

  • Siegen Üniversite ilgili birlikte yapılacak olan “Kadın, Demokrasi ve Göç” başlıklı çağrılı konferans gelen öneri üzerine Haziran 2016’da Siegen’de yapıldı.