2015 Yılı Toplum Çalışmalarımız

 

  • Cezaevi Destek Programı çerçevesinde Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri çeşitli cezaevlerinde Ders/ Bilgilendirme konuları ile ilgili eğitim vermek üzere görevlendirilmişlerdir. Aşağıdaki program uygulanmıştır.

Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ 12/02/2015 E tipi cezaevi “Aile, Çocuk, Toplum ve Şiddet”

Prof. Dr. Filiz Yurtal 12/03/2015 E ve F tipi cezaevi “Aile içi İletişim ve Psikoloji”

Doç. Dr. Müge Davran 13/03/2015 Karataş Kadın cezaevi “Kırsal kesimde aile ve ev ekonomisi”

Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ 12/06/2015 Karataş Kadın cezaevi “Aile, Çocuk, Toplum ve Şiddet”

Doç. Dr. Müge Davran 18/06/2015 E tipi cezaevi “Kırsal kesimde aile ve ev ekonomisi”

Öğr. Gör. Münire Akgül E tipi ve Karataş Kadın cezaevi “Ritim ve Müzik Eğitimi”

 

  •  Çukurova Üniversitesindeki Öğretim Elemanlarının ve İdari Personellerin İş Yerinde Maruz kaldıkları Psikolojik Taciz (Mobbing) Düzeyinin Belirlenmesi ve Kişilerde Farkındalık Yaratılması konulu proje değerlendirme devam ediyor.

 

  •  I. Uluslararası Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi (9-10-11 Nisan 2015) düzenlendi. Kongreye 183 bildiri başvurusu oldu, 153 bildiri kabul edildi ve kongrede sunuldu. Kongreye davet edilen 10 kısa konferans ve 15 panel sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Kongrede 3 dia ve film gösterimi yapıldı. Toplamda Kongre 175 araştırmacı tebliğ sunumu ile 7 tebliğsiz izleyici, 28 davetli konuşmacı ve 4 yabancı olmak üzere 207 katılımcı ile gerçekleşti. Kongrede yapılan konuşmalar ve sunulan tebliğlerin özetleri bir kitapçıkta toplandı. Sunulan tebliğlerin 83 tam metin halinde “Türkiye’de ve Dünyada Kadın Araştırmaları” adı altında bir kitapta (ISBN:978-975-487-207-1) toplandı.

Bu kongrenin amacı, kadın çalışmaları yapan farklı disiplinleri bir araya getirerek kadın sorunlarını ve nedenlerini tartışmak; bu sorunlara çözüm üretebilmek için yapılabilecekleri yerel, ulusal ve uluslararası gelişmeler ışığında kadın merkezli tartışmaktır. Diğer taraftan, kongre boyunca yapılacak olan konferanslar, paneller ve sunulacak bildiriler ile farklı disiplinlerdeki kadınla ilgili bilgilerin ve deneyimlerinin paylaşılması; uygulamada görev alanlara ve karar mekanizmalarına ulaşılması için aracı olmak da amaçlanmaktadır.

Türk Tabipleri Birliği, İsagem ve Adana Büyükşehir Belediyesi sponsor olarak destek vermişlerdir. I. Uluslararası Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi (9-10-11 Nisan 2015) düzenleme projesi (Ç.Ü.BAP “SBT-2015-3873) hazırlandı.

 

  •  8 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak 10 Mart 2015 Salı Akif Kansu Salonunda “KADIN VE AKADEMİK YAŞAM: Kadın Bilimcilerimiz CERN’ de Ne Yapıyorlar?” konulu toplantı gerçekleştirildi. Etkinliğimize: Katılımcı olarak Prof. Dr. Gülsen Önengüt, Prof. Dr. Aysel KAYIŞ TOPAKSU, Prof. Dr. Ayşe POLATÖZ, Prof. Dr. Eda EŞKUT, Prof. Dr. İsa DUMANOĞLU hocalarımız katkı sağlamışlardır.

 

  • 21 Ekim 2015 Çarşamba günü ÇEAŞ Toplantı Salonunda ortağı olduğumuz F7 kapsamında yapılan GENOVATE Projesi için bir toplantı düzenlendi.

 

  •  Helsinki Yurttaşlar Derneği tarafından yürütülen “Bölgesel İdare Yerel Demokrasi Projesi” Adana Çalıştayı çerçevesinde “Göçle Gelen Kadınların Karşı Karşıya Kaldığı Sorunlar” başlıklı sunum Doç.Dr. Müge Kantar Davran tarafından sunuldu. Merkez toplantıya Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, Doç. Dr. Müge Kantar Davran ve Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli ile katıldı.