2023 Yılı Toplum Çalışmalarımız

1)“Inovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu '' Sağlık Atölyesi (ilk yardım, kadın hastalıkları, aile planlanması, down sendromu ve Otizim tanı ve tedavisi)'' eğitimi verilmiştir.  Eğitim ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

2) “Inovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu ''IGTV- Gıda Hijyeni'' eğitimi YouTube kanalı üzerinden Canlı Yayın olarak verilmiştir. Eğitim ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.


3) “Inovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

4) KADAUM Müdürü ve aynı zamanda da CTS Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN Başkanlığında "Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM)" Yönetim Kurul Üyeleri ile toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantı ile bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

5) Sarıçam Tarım Orman İlçe Müdürü Mehmet ÖRTÜLÜ, Cansev AZGIN, Su Ürünleri Fakültesi KADAUM Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. Fatma ÇEVİK, KADAUM Merkez Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN'ı ziyaret etmişlerdir. Ziyaret ile bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

6) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Hatay Antakya Afet Koordinasyonu Kamu-STK Buluşması kapsamında Kahramanmaraş merkezli deprem afetin Hatay ilindeki etkilerinin görüşülmesi hakkında Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Hatay’da toplantıya davet edilmiştir. Toplantı ile bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

7) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü ve Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında 8 Mart etkinlikleri ve ortak çalışmalar hakkında toplantı yapılmıştır. Toplantı ile bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.


8) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı'na ulaşmak için lütfen tıklayınız.


9) TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi tarafından 05.05.2023 tarihinde " XXII. Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İş Birliği, Destek ve İletişim Grubu Çalıştayı" düzenlenmiştir. Sunum ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

10) 18 Mayıs 2023 tarihinde “İnovatif Girişimci Kadınlar Projesi” kapsamında Sağlık Atölyesi’ndeki katılımcılara, “Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması” hakkında sunu gerçekleştirilmiştir. Sunum ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

11)   31.05.2023 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şube Başkanı Sayın Sibel ÖZGÜMÜŞ ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Yasemin HİM, KADAUM ile işbirliği yapmak üzere Merkez Müdürü ve CTS Koordinatörü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ve KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Olcay KARACAN’ı KADAUM ofisinde ziyaret etmişlerdir. Ziyaret ile ilgili habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

12)  7 - 8 Haziran tarihlerinde C.Ü. Kongre Merkezinde 2.si gerçekleştirilen “Çukurova Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri”nde KADAUM-CTS Tanıtım Stantı kuruldu. Habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

13)  “Inovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi iş birliği ile yürütülen PEP Programı Sosyal Uyum Atölye etkinlikleri kapsamında kız öğrencilerine Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) toplantı gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

14) “İnovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi iş birliği ile yürütülmektedir. 12 Haziran 2023 tarihinde “İnovatif Girişimci Kadınlar Projesi” "Girişimcilikte Kadın Potansiyeli Geliştirme ” KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Müge Kantar Davran tarafından verilmiştir. Eğitim ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

15) “İnovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi iş birliği ile yürütülmektedir. 12 Haziran 2023 tarihinde “İnovatif Girişimci Kadınlar Projesi” "Kadının Sosyo-Kültürel Açıdan Güçlendirilmesi ve Uyum Kazanması: Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Eğitimi” KADAUM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nüket ELPEZE ERGEÇ tarafından verilmiştir.Toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

16) 07 Temmuz 2023 tarihinde Çukurova Üniversitesi KADAUM Müdürü ve aynı zamanda da CTS Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN Başkanlığında "Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM)" Yönetim Kurul Üyeleri ile dönem sonu toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

17) 27 Eylül 2023 tarihinde Çukurova Üniversitesi KADAUM Müdürü ve aynı zamanda da CTS Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan Başkanlığında Çukurova Üniversitesi “Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM)” ile Çağ Üniversitesi “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇAĞKAM)” toplantı gerçekleştirildi. Toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.


18) 21 Kasım tarihinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü ve Sosyal Hizmet Kulübü işbirliğiyle düzenlenen “25 Kasım-Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” başlıklı bir panel gerçekleştirilmiştir. Panel  ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

 

19) Bu yıl XXIII. düzenlenen ÜNİVERSİTELERARASI CİNSEL TACİZ VE SALDIRIYA KARŞI İŞ BİRLİĞİ, DESTEK VE İLETİŞİM GRUBU ÇALIŞTAYI’na Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştay ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.

20)ÜNİVERSİTELERARASI CİNSEL TACİZ VE SALDIRIYA KARŞI İŞ BİRLİĞİ, DESTEK VE İLETİŞİM GRUBU ÇALIŞTAYI” ında bize sponsor olan Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Giriş Kırtasiye, Bella Cakes ve Migros’a teşekkür ederiz. Ayrıca Çağ Üniversitesine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz. tıklayınız.

21) Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “XXIII. düzenlenen ÜNİVERSİTELERARASI CİNSEL TACİZ VE SALDIRIYA KARŞI İŞ BİRLİĞİ, DESTEK VE İLETİŞİM GRUBU ÇALIŞTAYI Öğrcilerimiz. Çalıştay ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

22) “XXIII. düzenlenen ÜNİVERSİTELERARASI CİNSEL TACİZ VE SALDIRIYA KARŞI İŞ BİRLİĞİ, DESTEK VE İLETİŞİM GRUBU ÇALIŞTAYI’ ın devamında Prof. Dr. Nüket ERGEÇ hocamız farklı üniversiteden gelen Akademisyenleri İletişim Fakültesi Feminist Stüdyosun da ağırlamıştır. Radyo  ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

23) 06.12.2023 tarihinde Tıp Fakültesi “Hekimlik Uygulamaları” dersi kapsamında Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri ile 3. kez toplantı yapıldı. Toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.


24) 7 Aralık 2023 tarihinde Çukurova Üniversitesi Güvenlik Biriminde görevli Güvenlik Görevlilerine CTS Birim tanıtımı, Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN tarafından yapılmıştır. Toplantı ile ilgili bilgilere ulaşmak için lütfen  tıklayınız.