“Akademi’de KADIN” PANELİ Detaylı Haber

“Akademi’de KADIN” PANELİ

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında; Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından “Akademi’de KADIN” paneli düzenlenmiştir. Panelin moderatörü ve aynı zamanda da Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ-BOZDOĞAN konuşmasında; Ülkemizde, Türk Akademi Dünyasında 2020 yılında Üniversitelerdeki toplam öğretim elemanı sayısının (170.561), Cinsiyetlere göre dağılımında Kadın Öğretim Elemanı Oranının yaklaşık %45 ve Öğretim Üyesi olarak incelendiğinde, Kadın Öğretim Üyesi oranının yaklaşık %39 olduğunu vurgulamıştır.

Açılış konuşması Çukurova Üniversitesinin kuruluşundan bu yana ilk kadın Rektörü olan Sayın Prof. Dr. Meryem TUNCEL gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Meryem TUNCEL konuşmasında;  kadınların sosyal ve iş hayatlarında maruz kaldıkları eşitsizliklerle ile ilgili bilgilendirmelerde, Türk Akademi Dünyasında Kadın Akademisyenlerin varlığından bahsederek sağlıklı bir topluma sahip olmak için geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızın eğitimine cinsiyet ayırt etmeden önem vermemiz konusunda çağrıda bulunmuştur.

Panelin ilerleyen dakikalarında Sayın Prof. Dr. Meryem TUNCEL’in ardından, Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü ve TBMM 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekili Sayın Prof. Dr. Nevin Gaye ERBATUR izleyici ile buluşmuştur. Konuşmasında;  Akademik hayatta kadınların karşılaştıkları sorunlara, Cam Tavan, Mobbing vb. sorunlara değinen Prof. Dr. Nevin Gaye ERBATUR, işyerlerinde süregelen toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı nasıl çalışmalar yapılması gerektiği, Akademi hayatında yaşanılan olumsuzlukların nasıl çözülmesi gerektiği ve Akademi hayatında Güçlü kadınlar yaratmak için neler yapılabileceği ile ilgili aydınlatıcı görüşlerini başta Çukurova Üniversitesi Akademi ailesi olmak üzere farklı birim ve alanlardaki değerli izleyicilerle paylaşmıştır.

Soru – cevap ve bilgi paylaşımlarının ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Meryem TUNCEL kapanış konuşması gerçekleştirilerek panel sona ermiştir.