- Dünya Kadınlar Günü için Işıl Özgentürk‘ün katılımı ile “Her Zaman Yeni Bir Yaşam Vardır” konulu toplantı (8 Mart 2012).
- Dünya Kadınlar Günü için Öğr. Gör. Münire Akgül yönetiminde Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Çocuk Gelinler” temalı dans gösterisi (8 Mart 2012).
- Çukurova Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği’nin “Mavi Ev” projesi için eğitim desteği “Aile içi şiddet” konulu seminer (11.06.2012). Konuşmacılar: Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, Doç. Dr. Nüket Ergeç.
- Adana,Yumurtalık İlçesi, Yeşilköy Belediyesinin “Yeni Ufuklara Doğru” SODES Projesi kapsamında “Aile içi şiddet” içerikli eğitim seminerinde şiddet ve etkileri konusunda drama destekli kadın eğitimi (27.11.2012).Doç. Dr. Filiz Yurtal, Öğr. Gör. Münire Akgül, Doç. Dr. Nüket Ergeç, Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ.
- Adana Valiliği, “Sevgiye Uzanan Eller” Projesi Şakirpaşa Mahallesinde okul çocuklarını sokak olaylarından korumak için annelerin eğitimi için drama eşliğinde aile içi iletişimi ve aile içi şiddet semineri (27.12.2012). Konuşmacılar: Doç. Dr. Filiz Yurtal, Öğr. Gör. Münire Akgül, Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ.
- Adana Valiliği, “Sevgiye Uzanan Eller” Projesi Ondokuz Mayıs Mahallesinde okul çocuklarını sokak olaylarından korumak için annelerin eğitimi için aile içi iletişimi ve aile içi şiddet semineri (03/01/2013). Konuşmacılar: Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, Doç. Dr. Nüket Ergeç.
- “Mobbing ve Çalışan Kadın” konulu panel, Yedirenk Eğitim Kültür ve Çevre Derneği ile birlikte L. Da Vinci projesi (16/03/2013). Konuşmacılar: Hüseyin Gün, Doç. Dr. Nüket Ergeç, Doç. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan.
- Adana Valiliği; “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine İlişkin Ortamın Teşvik Edilmesi” ortak programı kapsamında düzenlenen toplantıda sunum (30.05.2013) Konuşmacı: Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte “Çalışan Kadınların Sorunları-Medya Örneğinde” konulu panel (8 Mart(2013)). Konuşmacılar: Melek Kurt, Sema Erdoğan, Süreyya Uri.
- Mersin Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından düzenlenen “Cinsel Taciz ve Mobbing Oluşumunu Engelleme ve İzlenecek Politikalar Çalıştayı” (25.Ekim.2013).
- Ç.Ü.Eğitim Fakültesi, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi için öğrencilerle çalışmalar.
- Toplumsal cinsiyet bağlamında Halk Dansları” konulu konferans (05. Mart.2014). Konuşmacı: Doç Dr. Muzaffer Sümbül
- Toplumsal cinsiyet Kıskacında Din ve Kadın” konulu konferans (10.03.2014). Konuşmacı: Prof. Dr. Asım Yapıcı
- Kadın, Emek, Özgürlük toplantısı(05.03.2014): Çalışma Yaşamında Cinsiyet Ayrımcılığı ve İstihdam; konuşmacı: Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, Prof. Dr. Halet ÇAMBEL’İN Yaşamı; konuşmacı: Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli.
- Cezaevi Destek Programı çerçevesinde Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri çeşitli cezaevlerinde Ders/ Bilgilendirme konuları ile ilgili eğitim vermek üzere görevlendirilmişlerdir. Aşağıdaki program uygulanmıştır.
Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ 12/02/2015 E tipi cezaevi “Aile, Çocuk, Toplum ve Şiddet”
Prof. Dr. Filiz Yurtal 12/03/2015 E ve F tipi cezaevi “Aile içi İletişim ve Psikoloji”
Doç. Dr. Müge Davran 13/03/2015 Karataş Kadın cezaevi “Kırsal kesimde aile ve ev ekonomisi”
Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ 12/06/2015 Karataş Kadın cezaevi “Aile, Çocuk, Toplum ve Şiddet”
Doç. Dr. Müge Davran 18/06/2015 E tipi cezaevi “Kırsal kesimde aile ve ev ekonomisi”
Öğr. Gör. Münire Akgül E tipi ve Karataş Kadın cezaevi “Ritim ve Müzik Eğitimi”
- Çukurova Üniversitesindeki Öğretim Elemanlarının ve İdari Personellerin İş Yerinde Maruz kaldıkları Psikolojik Taciz (Mobbing) Düzeyinin Belirlenmesi ve Kişilerde Farkındalık Yaratılması konulu proje değerlendirme devam ediyor.
- I. Uluslararası Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi (9-10-11 Nisan 2015) düzenlendi. Kongreye 183 bildiri başvurusu oldu, 153 bildiri kabul edildi ve kongrede sunuldu. Kongreye davet edilen 10 kısa konferans ve 15 panel sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Kongrede 3 dia ve film gösterimi yapıldı. Toplamda Kongre 175 araştırmacı tebliğ sunumu ile 7 tebliğsiz izleyici, 28 davetli konuşmacı ve 4 yabancı olmak üzere 207 katılımcı ile gerçekleşti. Kongrede yapılan konuşmalar ve sunulan tebliğlerin özetleri bir kitapçıkta toplandı. Sunulan tebliğlerin 83 tam metin halinde “Türkiye’de ve Dünyada Kadın Araştırmaları” adı altında bir kitapta (ISBN:978-975-487-207-1) toplandı.
Bu kongrenin amacı, kadın çalışmaları yapan farklı disiplinleri bir araya getirerek kadın sorunlarını ve nedenlerini tartışmak; bu sorunlara çözüm üretebilmek için yapılabilecekleri yerel, ulusal ve uluslararası gelişmeler ışığında kadın merkezli tartışmaktır. Diğer taraftan, kongre boyunca yapılacak olan konferanslar, paneller ve sunulacak bildiriler ile farklı disiplinlerdeki kadınla ilgili bilgilerin ve deneyimlerinin paylaşılması; uygulamada görev alanlara ve karar mekanizmalarına ulaşılması için aracı olmak da amaçlanmaktadır.
Türk Tabipleri Birliği, İsagem ve Adana Büyükşehir Belediyesi sponsor olarak destek vermişlerdir. I. Uluslararası Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi (9-10-11 Nisan 2015) düzenleme projesi (Ç.Ü.BAP “SBT-2015-3873) hazırlandı.
- 8 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak 10 Mart 2015 Salı Akif Kansu Salonunda “KADIN VE AKADEMİK YAŞAM: Kadın Bilimcilerimiz CERN’ de Ne Yapıyorlar?” konulu toplantı gerçekleştirildi. Etkinliğimize: Katılımcı olarak Prof. Dr. Gülsen Önengüt, Prof. Dr. Aysel KAYIŞ TOPAKSU, Prof. Dr. Ayşe POLATÖZ, Prof. Dr. Eda EŞKUT, Prof. Dr. İsa DUMANOĞLU hocalarımız katkı sağlamışlardır.
- 21 Ekim 2015 Çarşamba günü ÇEAŞ Toplantı Salonunda ortağı olduğumuz F7 kapsamında yapılan GENOVATE Projesiiçin bir toplantı düzenlendi.
- Helsinki Yurttaşlar Derneği tarafından yürütülen “Bölgesel İdare Yerel Demokrasi Projesi” Adana Çalıştayı çerçevesinde “Göçle Gelen Kadınların Karşı Karşıya Kaldığı Sorunlar” başlıklı sunum Doç.Dr. Müge Kantar Davran tarafından sunuldu. Merkez toplantıya Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, Doç. Dr. Müge Kantar Davran ve Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli ile katıldı.
- 02 Mart 2016 Çarşamba 09:30-16:30 arası Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonunda Çukurova Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Adana kadın milletvekilleri, mülki ve yerel idare, kent konseyleri, üniversite ve STÖ temsilcilerinden 40 kadar katılımcının yer aldığı “Suriyeli Sığınmacı Kadın ve Çocukların Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenledi. Moderatörlüğü KADAUM Müdürü Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ ve Prof. Dr. Adnan Gümüş yaptı.
- 8 Mart 2016 Salı Ç. Ü. Mithat Özsan Amfisinde; Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Tuncay ÖZGÜNEN’in yaptığı, Konuşmacı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nebahat GÖÇERİ’nin katıldığı, “Epistemolojik Açıdan Feminizm ve Teoloji” konu başlıklı konferans ve Besyo’dan Öğr. Gör. İrem KAVASOĞLU, Erol GÜNCEK ve BESYO Öğrencileri’nin düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı dans gösterisi gerçekleştirildi.
- Merkez etkinliği olarak 3 Mayıs 2016 günü “Demokrasi, Katılımcılık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Avrupa ve Göç” başlıklı bir çalıştay yapıldı, toplantıya yabancı konuk olarak Finlandiya eski milletvekili ve MLL Başkanı Janina Andersson, MLL uzmanı Serap Kütük ve Almanya’dan TUDEV Başkanı Gül Ditsch’in katıldı.
- Siegen Üniversite ilgili birlikte yapılacak olan “Kadın, Demokrasi ve Göç” başlıklı çağrılı konferans gelen öneri üzerine Haziran 2016’da Siegen’de yapıldı.
- Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığında, Üniversitelerimizin Kadın Çalışmaları konusunda 2015-2016 yılını değerlendirmek üzere, 30 Ocak 2017 Pazartesi günü YÖK Başkanlığı konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi, toplantıya Ç.Ü Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Oya IŞIK katıldı.
- Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından 28-30 Kasım 2018 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde "II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi" yapıldı.