"KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI"

Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosu tarafından yürütülen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Çalıştayı düzenlendi. (15 Ocak 2020)

Çalıştayda, 2020 – 2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” nın hayata geçirilmesi, şiddetin engellenmesine yönelik önleyici çalışmaların arttırılması ve çalışmaları devam etmekte olan İlçe Eylem Planına kaynak oluşturmak amaçlanmıştır. Çalıştaya Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Nüket ELPEZE ERGEÇ ve Doç. Dr. Müge KANTAR DAVRAN katılmıştır.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin AYDIN’ ın katılımıyla, tüm kadın müdürler ile gerçekleştirilen çalıştaya, 46 okul müdürü, 2 şube müdürü, 11 alan uzmanı ve 7 Ar -Ge personeli katılım sağlamıştır.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayarak, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ve 01/01/2020 tarihli İç İşleri Bakanlığının imzalamış olduğu “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu protokol kapsamında yürütülecek olan faaliyetlerin önemini vurgulamıştır.