Kadın Mücadelemiz, Umudumuz Paneli Haberi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi  (KADAUM) ile Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) iş birliğinde 22 Mart 2022 tarihinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan GÜLLÜ’nün katılımı ile “Kadın Mücadelemiz, Umudumuz” paneli gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent YILMAZ, KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ile SEM Müdürü Doç. Dr. Yusuf Ziya HALEFOĞLU tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü yürüten KADAUM Kurucu Müdürü ve TBMM 22. Dönem – 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevin Gaye ERBATUR ile panelist Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan GÜLLÜ panele katılan misafirlere kadın mücadelesinin öneminden bahsettiler.

Üniversitemizde KADAUM’a bağlı olarak kurulan Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek (CTS) Biriminin tanıtılmasının ve bu birimin Üniversitenin akademik personeli, idari personeli ile özellikle öğrencileri tarafından benimsenip sahip çıkılmasının önemli olduğunu vurgulayan Güllü, CTS Biriminin öğrencilerin eğitim hayatlarında karşılaştıkları zorluklarla mücadelelerinde katkısının fazla olduğunu dile getirdi.

“Kadın dayanışması yaşatır” diyerek 02126569696 numaralı Acil Yardım Hattının öneminden bahseden Güllü; kendilerine ulaşan kız çocukları ile kadınlar için çeşitli kamu kurumları, STK’lar ve iş dünyasının ileri gelen markaları ile iletişime geçerek güvenlik, sağlık, istihdam ve eğitim alanlarında iş birliği içerisinde bulunduklarını ve kadın mücadelesinin sürekliliği için gönüllülük esasına dayalı olarak saygıyı yitirmeden sabırla çalışmanın gerekli olduğunu söyledi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından “Kadın Mücadelemiz, Umudumuz” paneli sona erdi.