Profesyonel Kariyerde Kadın Paneli

“PROFESYONEL KARİYERDE KADIN” PANELİ

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında; Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından “Profesyonel Kariyerde Kadın” paneli düzenlenmiştir. Panelin moderatörü ve aynı zamanda da Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ-BOZDOĞAN konuşmasında; gelecek nesillerin sağlıklı, bilinçli ve aydınlık yarınları için hep birlikte kadın ve erkek olarak şiddete DUR dememiz gerektiğini ve bunun için de çocuklarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesinin, şiddet konusunda bilinçlendirilmelerinin bilinçli anneler ve babalar sayesinde mümkün olacağını vurgulamıştır.

Açılış ve kapanış konuşması Çukurova Üniversitesinin ilk kadın Rektörü Prof. Dr. Meryem TUNCEL tarafından gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Meryem TUNCEL konuşmasında; Dominik Cumhuriyeti’nde iktidarda bulunan diktatöre karşı mücadele eden Mirabel kız kardeşlerin anısına düzenlenen 25 Kasım gününde, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin bugün dünyamızdaki en yaygın ve yıkıcı insan hakları ihlallerinden biri olduğunu belirtirken, Yükseköğretimde kadın öğretim elemanı sayısının artışı ile güçlü yarınlara ulaşılacağını vurgulamış ve güçlü kadın artışının toplumdaki kadınlar için rol modeli oluşturacağını vurgulamıştır.

Panele katılan panelistler Girişimcilik Ekosistem Derneği Başkanı Esra ÖZDEN, Adana Organize Sanayi Bölgesi Kadın Platformu Başkanı Ayça ÇELİK ve Çukurova Kalkınma Ajansı Destek Hizmetleri Birim Başkanı Dilşad TÜRTÜK-YÜNSEL’dir.

Panelde, panelistler tarafından “Kadınların iş hayatında karşılaştıkları sorunların neler olduğu, iş yerinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile karşılaşıp karşılaşmadığı, kadına yönelik aile içi şiddetle ilgili işyeri politikalarının mevcut olup olmadığı ve profesyonel kariyerde güçlü kadınlar yaratmak için önerilerinin neler olduğu” konularının işlenmesinin ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem TUNCEL tarafından kapanış konuşması gerçekleştirilerek panel sona ermiştir.

Çukurova Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Meryem TUNCEL