Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz Projesi Adana İli Tanıtım Toplantısı

Türk Kadınlar Birliğinin yürütücü olduğu AB Delegasyonunun desteği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Adana İli Proje Tanıtım Toplantısı, projede katılımcı örgüt olarak yer alan Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM)  ev sahipliğinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi Toplantı Salonunda 5 Kasım 2021 Cuma günü gerçekleştirildi.

Proje ekibi ilk olarak KADAUM Merkez Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN’ı KADAUM ofisinde ziyaret etmiş olup KADAUM’un Üniversite’de yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi almıştır. KADAUM Müdürü BOZDOĞAN; Cinsel Taciz ve Saldırı Biriminin kurulmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğinden, öğrencilere yönelik farkındalık seminerleri - eğitimleri verildiğinden ve KADAUM yürütücülüğünde Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak "Pandemi Sürecinde Yükseköğretimdeki Öğrencilerin Eğitiminin Fırsat Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çerçevesinde İncelenmesi: ÇÜ ve ATÜ Örneği"  isimli münferit projeden bahsetti. Bu toplantıda KADAUM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Müge KANTAR DAVRAN, KADAUM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu AVCIBAY VURGEÇ, KADAUM Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Hatice YAZGAN ve Dr. Olcay KARACAN’da yer almıştır.

KADAUM ziyaretinin ardından toplantının yapılacağı salona geçilmiştir. Tanıtım Toplantısında Proje Mentörü Dilşat AKTAŞ tarafından yapılan sunum sonrası proje kapsamında katılımcı örgüt olarak yer alan STK ve kamu kurumları proje konusunda yaptıkları izleme çalışmaları hakkında bilgi vermiştir. KADAUM, Üniversite öğrencilerine yönelik “Flört Şiddeti” konusunda izleme çalışması yapmış olup proje sona erene kadar “Flört Şiddeti” konusunda izleme çalışmalarına devam edeceğini ifade etmiştir.

Soru – cevap şeklinde devam eden toplantı, Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Sevgi BOZKIR tarafından yapılan basın açıklamasının ardından sona ermiştir.