...

"Göçmen ve Yerel Topluluklarda Kadının Sosyo-Kültürel Açıdan Güçlendirilmesi" Eğitim Programı-I"

Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) tarafından  desteklenen SAY-2022-14874 no'lu ve "Göçmen ve Yerel Topluluklarda Kadının Sosyo-Kültürel Açıdan Güçlendirilmesi" başlıklı projenin ilk eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Eğitim programına farklı fakülte ve Meslek Yüksekokulundan kız öğrencileri katılım sağlamıştır. Proje Yürütücüsü aynı zamanda KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN açılış konuşmasını yaptıktan sonra Prof. Dr. Müge KANTAR DAVRAN, Prof. Dr. Nüket ELPEZE ERGEÇ, Doç. Dr. Hatice YAZGAN, Doç. Dr. Burcu AVCIBAY VURGEÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Olcay KARACAN tarafından Toplumsal cinsiyet eşitliği ve aile içi şiddet, Güçlü kadın rol model örnekleri, Güvenli beslenme ve besin hijyeni, Medyada toplumsal cinsiyet söylemleri,  Kadının insan hakları, yasal haklar, hak ihlalleri, başvuru merkezleri/ uygulamaları ile Üreme sağlığı ve hakları, sağlık bakım gereksinimlerine yönelik bilgiler hakkında sunum gerçekleştirmişler.